Mijn methodes

Een deel van mijn werk met kinderen doe ik spelenderwijs en op intuïtie. Maar ik maak ook gebruik van
 (combinaties van) methodes die hun waarde in de praktijk hebben bewezen. Hier volgen in het kort de voornaamste voorbeelden.

Integrated Energy Therapy
Deze bijzondere en krachtige energiebehandeling, kan ik inzetten om blokkades en klachten op lichamelijk, emotioneel, en mentaal niveau te laten wegvloeien.

Kindercoaching
In mijn opleiding bij Centrum Tea Anema heb ik een brede kijk gekregen op kindercoaching als middel om kinderen 
die ongewenst gedrag vertonen te begeleiden. Je kunt daar verschillende middelen bij inzetten, zoals yoga of het nabootsen van familiesituaties.

Kinderbrein en bewegen
Niet gewenst gedrag, pijnklachten, leerproblemen en 
angst: het zijn allemaal verschijnselen die kunnen optreden wanneer het kinderlijf en -brein elkaar niet begrijpen. Deze methode van Carla van Wensen kan ik als coach inzetten om het kind andere bewegingen of aanrakingen te laten ervaren.

Kind in evenwicht (Kie)
Met deze methode van Carla van Wensen gebruik ik als coach de lichaamstaal van het kind om inzicht te krijgen 
in niet begrepen gedrag. Samen gaan we op een speelse 
en luchtige manier aan de slag, met als doel blokkerende gevoelens en spanningen te laten wegvloeien.

Kinderyoga
Yoga kan een kind helpen zich bewust te worden van zijn lichaam. Door oefening wordt alles soepeler. Het kind kan efficiënter bewegen en uiteindelijk kan het zelfs zijn emoties reguleren. Kinderyoga is trouwens veel speelser dan ‘gewone’ yoga. Ik improviseer volop en reageer direct op wat het kind doet.

I AM Academy
Kennis over bewustzijnslagen en de spirituele Wetten. Door focus op de I AM, de Presence die je bent, kun je harmonie ervaren in elke situatie. De innerlijke ervaring hiervan is rust en vrede. Dit te ervaren is iets waar ik jou bij kan begeleiden.